Engering kan met pensioen: hij is 'eruit' met gemeente

05-11-2020 Nieuws Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam kan verder met de sloop van de twee winkelpanden die eigendom zijn van oud-winkelier Theo Engering. Na verschillende rechtszaken tussen gemeente en Engering zijn beide partijen tot een vergelijk gekomen.

Theo Engering heeft van de gemeente inmiddels een bedrag van in het totaal 425.000 euro ontvangen voor beide panden. “Dat is iets minder dan we wilden hebben, maar mijn vrouw en ik zijn wel blij dat we er nu definitief uit zijn met de gemeente”, zo laat Theo Engering weten.

Bij het laatste geschil dat diende voor de rechtbank Rotterdam, waarbij de gemeente het inleveren van de sleutels eiste van de winkels die nog eigendom waren van Engering, werd de gemeente in het ongelijk gesteld. 

Los hiervan had Engering hoger beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank, die het tussentijds opzeggen van een nog tientallen jaren lopende erfpachtsovereenkomst rechtmatig achtte.

De gemeente had Engering vorige week laten weten in hoger beroep te zullen gaan tegen de uitspraak van de rechter die oordeelde dat de voormalig ijzerwarenwinkelier de sleutels niet hoefde inleveren. Daags daarna belde de advocaat van de gemeente met het verzoek aan Engering om alsnog een bedrag te noemen waarvoor hij zijn panden en zijn sleutels zou willen overdragen. Die door Engering voor beide panden gevraagde vergoeding was 425.000 euro met de expliciete toevoeging dat dit 'echt geen cent minder' mocht zijn. “Het was mijn absolute ondergrens.” 

De gemeente kan nu dus verder met de sloop en Theo en Bettie kunnen rustig van hun pensioen gaan genieten. Gerelateerd