Erdem: duidelijkheid over stroomnetwerk

07-05-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Mahmut Erdem maakt zich zorgen. Zorgen om de stroomvoorziening in Schiedam. Hij wil zich de komende dagen hard maken om duidelijk te krijgen wat er nu aan de hand is.

Want ook hij schrok gisteren toen even na half elf de stroom bij hem thuis uitviel. “De kinderen sliepen nog niet, dat was echt even spannend.” Twee weken geleden viel de stroom in Nieuwland ook al uit. En eerder was Schiedam-Noord aan de beurt.

“Ik maak me zorgen”, zegt Erdem. Als raadslid (namens de PvdA) wil hij graag weten wat er speelt, waar de stroomuitval aan ligt. Maar informatie is er niet. “Als bouwkundige heb ik wel een idee.” Het netwerk is mogelijk verouderd, ook al is dat speculeren.

Daarom moet eerst maar eens duidelijkheid worden geschapen. “Ik ga de komende dagen met collega's en de wethouder in gesprek. Daaruit moet een aanpak naar voren komen." Netwerkbeheerder Stedin zal uiteindelijk helderheid moeten scheppen.

“Met alle ontwikkelingen en bouwplannen in de stad, wordt het de hoogste tijd dat we het netwerk nalopen en er voor zorgen dat het goed functioneert”, aldus Erdem.

 Gerelateerd