Ex-Schiedammer vermoord in Zuid-Afrika

10-04-2017 Nieuws Redactie

Peet van Es - foto: Netwerk

BARBERTON (Zuid-Afrika) - In Zuid-Afrika is vrijdag een boer met Schiedamse roots vermoord. Dat meldt de Barberton Times.

Peet van Es (55) en zijn vrouw Arine Prins bestierden Moseley Farm, in de buurt van de plaats Barberton, dicht bij Swaziland. Een tiental jaren geleden vertrokken zij uit Nederland om een toekomst in Zuid-Afrika op te bouwen.

Vijf overvallers vielen de boerderij van Van Es vrijdagavond binnen, op zoek naar een kluis. Drie van hen hadden een pistool, de twee anderen kapmessen. De Nederlandse boer lag op dat moment te slapen. Toen de boer wakker werd van het lawaai, ontstond er een worsteling waarbij hij volgens een politiewoordvoerder met een onbekend scherp voorwerp is doodgestoken. Zijn vrouw, Arine Prins is volgens de krant aangerand. Zij werd samen met een familievriend met kabels vastgebonden. De overvallers maakten onder meer een televisie, elektrische apparaten en sieraden buit.

Moorden op met name witte boeren komen in Zuid-Afrika met regelmaat voor. Naar verluidt zouden afgelopen jaar 64 blanke boeren de dood hebben gevonden, in het sowieso gewelddadige land.

Gerelateerd