Excelsior'20 eerste als verkeersveiligheidsambassadeur

03-02-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Excelsior '20 is de eerste sportclub in de regio die zich verkeersveiligheidsambassadeur mag noemen.

"Hier maken wij een punt van nul verkeersslachtoffers" is te lezen op het spandoek, dat sinds zaterdag bij Excelsior'20 hangt. De Schiedamse voetbal- en cricketvereniging wil zo haar steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid. Wethouder Jeroen Ooijevaar ondersteunt dat van harte. Samen met bestuurders van de vereniging en Peter Meij, die naast wethouder in Ridderkerk ook verkeersveiligheidsambassadeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is, hing hij het doek voor iedereen duidelijk zichtbaar op.

Jaarlijks vallen er meer dan 5.500 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. In alleen Schiedam zijn dat er honderdvijftig. Verreweg de meeste ongelukken worden veroorzaakt door bijvoorbeeld te hard rijden, het gebruik van smartphones en doordat mensen met alcohol op, de weg op gaan. Ooijevaar: "Die ongelukken zijn vermijdbaar. Elk verkeersslachtoffer is er één teveel."

De gemeente Schiedam wil daarom het aantal vermijdbare ongevallen terugbrengen naar nul. Daarvoor werkt de stad samen met andere gemeenten, de metropoolregio en de provincie Zuid-Holland. De gemeente pakt bijvoorbeeld plekken aan waar veel ongelukken gebeuren. Schiedammers, sportverenigingen, ondernemers en andere instellingen kunnen volgens de wethouder ook een bijdrage leveren door het goede voorbeeld te geven en door te letten op hun rijgedrag. "Ik hoop dat andere Schiedamse sportclubs het goede voorbeeld volgen om een 'punt te maken van nul verkeersslachtoffers'!"

Excelsior '20 zette zich al eerder in voor de verkeersveiligheid. Eind vorig jaar hield de vereniging een BOB-sport campagne, waarin de leden duidelijk werd gemaakt dat alcohol en verkeer niet samengaan. Ook heeft de vereniging aandacht voor goede fietsverlichting en zijn er acties om jongeren aan te spreken op hun verkeersgedrag.


Gerelateerd