Extra subsidie voor openbare dansvloer

08-10-2021 Nieuws Redactie

Met de extra impuls komen er middelen beschikbaar voor onder andere een Urban Dance Ground in Schiedam; foto: stock


SCHIEDAM -De provincie Zuid-Holland investeert ruim 400.000 euro extra in een beweegvriendelijke leefomgeving en waterrecreatie. Bij die beweegvriendelijke leefomgeving wordt het geld onder andere gebruikt voor beweegroutes en -plekken en sportvoorziening in de openbare ruimte. Zoals een Urban Dance Ground in Schiedam, een dansvloer in de openbare ruimte.

Van het totaalbedrag is 265.000 euro voor de subsidieregeling beweegvriendelijke leefomgeving. Dit bedrag komt bovenop de 600.000 euro die hiervoor al beschikbaar was, zodat nog acht extra projecten en in totaal 23 projecten kunnen worden gerealiseerd. Met die extra impuls komen er middelen beschikbaar voor onder andere een skatepark in Katwijk, een Urban Dance Ground in Schiedam en een Freerun en Calisthenics park in Krimpen aan den IJssel.

De provincie stelt ook 150.000 euro extra budget beschikbaar voor waterrecreatie. Hiermee ondersteunt de provincie initiatieven van zowel partners als inwoners. Van het bedrag is twee keer 40.000 euro bestemd om inwoners van de regio’s Hof van Delfland en Hollandse Plassen te activeren, inspireren en motiveren om gebruik te maken van de vele waterrecreatie en watersport mogelijkheden in Zuid-Holland. Aanvragen voor deze subsidieregeling kunnen worden ingediend tot en met 30 november. Met deze en andere subsidies stimuleert de provincie de waterrecreatie en het sportief en recreatief bewegen, bij voorkeur dichtbij huis, ofwel ‘om de hoek’.

Een Urban Dance Ground is een dansvloer in de openbare ruimte, in de eigen wijk, gratis en voor iedereen toegankelijk. Naast de dansvloer staat een geluidsbox, die zonder stroom geluid geeft. Door aan de schijf op de box te draaien, ontstaat er energie waarmee het geluid van een smartphone wordt versterkt.