Fabriek Friesland Campina bezet door activisten

16-04-2021 Nieuws Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


ROTTERDAM - Aan de Pelsertstraat in de Spaanse Polder is een demonstratie bezig bij de fabriek van Friesland Campina. Animal Rebellion en Extinction Rebellion protesteren daar tegen het beleid van de zuivelproducent

Enkele tientallen demonstranten zijn binnen en buiten de poorten aanwezig. Ook de silo is beklommen door enkele demonstranten;zij hebben spandoeken opgehangen. Zij willen dat de zuivelreus overschakelt op de productie van plantaardige melk. De politie is aanwezig en kijkt voorlopig toe.

Animal Rebellion en Extinction Rebellion Rotterdam roepen ook de Nederlandse overheid en de Europese Unie op 'het eerlijke verhaal te vertellen over de enorme milieu- en klimaatimpact van de gesubsidieerde vlees- en zuivelindustrie'. "De broeikasgasuitstoot van dierlijke melkproducten is zo’n vier tot acht keer hoger dan die van plantaardige melkalternatieven zoals haver- en sojamelk. Daarnaast wordt zo’n 77 procent van de mondiale landbouwgrond momenteel gebruikt voor veeteelt of de productie van veevoer. Als een deel van deze grond gebruikt zou worden om direct plantaardig voedsel voor mensen op te verbouwen, zou er veel minder grond nodig zijn", aldus de twee organisaties in een verklaring.

Bekijk de foto's


Gerelateerd