Fahid Minhas: beste jonge bestuurder van Nederland

16-01-2020 Nieuws Kor Kegel

Met zijn 31 jaar valt wethouder Minhas in heel Nederland op door goed bestuur

SCHIEDAM – Hij heeft de titel in de wacht gesleept: Beste Bestuurder van Nederland onder de veertig jaar. De 31-jarige Fahid Minhas kreeg het vanmiddag in Oss te horen tijdens Kompas 2020, het nieuwjaarsevenement van het tijdschrift Binnenlands Bestuur.  

De andere genomineerden voor de titel Beste Jonge Bestuurder van Nederland waren Floor Vermeulen, gedeputeerde in Zuid-Holland, en Yasin Torunoglu, wethouder in Eindhoven.  

De Schiedamse wethouder Fahid Minhas reageerde opgetogen. Een week geleden had hij nog gezegd er geen seconde wakker van te liggen als hij het níet zou worden, omdat het zijn taak is een goede bestuurder voor Schiedam te zijn, maar hij vond het uiteraard zeer eervol dat hij de ‘wedstrijd’ gewonnen had. 
Het is zeker ook eervol omdat er uit spreekt dat Fahid Minhas minstens zo’n goed netwerk moet hebben als zijn partijgenoot Floot Vermeulen die in een veel groter gebied actief is.  

De nominatie dankte hij in eerste instantie aan andere gemeente- en provinciebestuurders, ook aan griffiers en gemeentesecretarissen en bestuurders van waterschappen. In tweede instantie kon ook het publiek stemmen.