Fahid Minhas staat fier naast Ahmed Aboutaleb

16-01-2020 Nieuws Kor Kegel

Fahid Minhas krijgt bloemen van de Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans, Beste Bestuurder van 2018, terwijl dagvoorzitter Ruben Maes uitleg geeft. Foto: Henriëtte Guest

SCHIEDAM – De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is voor de derde keer gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van Nederland. Dat werd vandaag in Oss bekendgemaakt, kort nadat de Schiedamse wethouder Fahid Minhas als Beste Bestuurder onder de veertig jaar uit de bus kwam. 
Aboutaleb en Minhas zijn de enige bestuurders uit de wijde Rotterdamse regio die bij de landelijke verkiezingen van Binnenlands Bestuur zo hoog scoorden.

“Dat ik tot de drie genomineerden voor Beste Jonge Bestuurder behoorde, beschouwde ik al als een hele eer”, reageert wethouder Minhas op zijn uitverkiezing. “Dat ik de verkiezing nu ook win, vind ik natuurlijk geweldig. Het is voor mij een stimulans om de komende jaren met volle kracht door te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we Schiedam hiermee ook verder op de kaart zetten. Ik bedank alle stemmers die mij hebben gesteund!” 
Fahid Minhas zet zich als wethouder sinds 2018 vol energie in om Schiedam beter te maken. Vooral zijn woningbouwbeleid valt tot ver buiten Schiedam op.

Aboutaleb werd voor de derde keer gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van Nederland. In 2014 en 2015 werd hij ook eerste. Hij wordt geprezen om zijn capaciteit om uiteenlopende groepen met elkaar te verbinden. Zijn daadkracht en betrokkenheid worden alom geprezen door de stemmers. “Hij is hét toonbeeld van integratie en daarbij een voorbeeld voor velen. Zijn aanpak van het veiligheidsbeleid en rol in de stuurgroep ‘veilig in de wijk’, waarbij hij vragen beantwoordt van alle inwoners, wordt zeer gewaardeerd”, aldus de toelichting bij de uitslag van hedenmiddag.

Op de tweede plaats eindigde burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte, door de stemmers omschreven als een krachtig en communicatief bestuurder. Derde werd de Utrechtse gedeputeerde Hanke Bruins Slot. Zij wordt gewaardeerd om "de eerlijke manier van antwoorden tijdens vergaderingen en haar efficiënte stijl in de Provinciale Staten van Utrecht".  

Hans te Lindert, wethouder van de Gelderse gemeente Aalten, werd gekozen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente (onder de 35.000 inwoners). Aalten telt 27.000 inwoners. Te Lindert weet goed wat er binnen de gemeente speelt. “Hij heeft een open gespreksvoering en geeft daarbij altijd eerlijk aan wat de gemeente wel en niet voor iemand kan betekenen. Dat is erg prettig voor raadsleden, maar ook voor de bewoners van Aalten.”

De Overijsselse gemeente Raalte werd vandaag uitgeroepen tot de Best Bestuurde Decentrale Overheid. Op vrijwel alle beleidsonderwerpen worden inwoners betrokken. Raalte is een voorbeeldgemeente op het gebied van bewonersparticipatie.