Familie is blij met contact cardioloog

04-04-2019 Nieuws Kor Kegel

Binnenkort ontmoeting tussen familie en cardioloog

SCHIEDAM – De familie van een op zaterdag 9 maart overleden Schiedammer heeft inmiddels een fijn contact gehad met de cardioloog die die avond eerste hulp verleende. De hartspecialist uit Schiedam meldde zich na het bericht van dinsdagavond op Schiedam24. De redactie bracht het contact tussen de familie en de cardioloog tot stand.  

,,We willen de cardioloog bedanken voor zijn alerte optreden, maar we kennen zijn naam niet en weten hem niet te bereiken,’’ zei de zoon van de overledene begin van de week. Hij wist alleen dat de hulpverlener een hartspecialist is, die op de Westfrankelandsedijk achter de familie reed, met twee kinderen op de achterbank, en dat de man reageerde op de hulpgebaren van de familie. 

Het gebeurde om half zes ’s middags op de hoek van de Admiraal De Ruyterstraat, vlakbij de Watertuin. De cardioloog greep in, toen hij zag dat de familie in nood was. De familie was na een gezellige dag varen met de Spido op weg om hun vader thuis te brengen, toen deze in de auto een hartinfarct kreeg. De reanimatie bood uitstel, maar twee uur later kwam de 83-jarige Schiedammer in het Erasmus MC te overlijden. 

“We hebben inmiddels contact gehad. Het was een fijn gesprek en binnenkort zullen we elkaar ontmoeten", koppelt de zoon terug over de geslaagde zoekactie.