Feest bij Wenneker Cinema

30-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Wenneker Cinema viert het vijfjarig bestaan. Het Schiedamse filmhuis doet dit onder meer met een verkiezing van de beste films van de afgelopen jaren.

Ooit begonnen als Filmclub Schiedam aan de Nieuwstraat, vijf jaar geleden verhuist naar het 'luxe' nieuwe onderkomen in het cultuurverzamelgebouw, bloeit Wenneker Cinema als nooit tevoren. De bekendheid groeit, het bezoek ook. De trouwe schare vaste klanten, zeg maar de generatie uit de jaren '60, weet zich zo thuis in het gebouw en de programmering van Gerard Sparla, dat zij met grote regelmaat de weg naar de Vijgensteeg weten te vinden; de jongere generatie blijkt de schroom voor het onbekende en onbeminde steeds makkelijker te overwinnen, als het aanbod maar goed is. En dat is het.

Zeker als de beste films van de afgelopen vijf jaar vertoond worden. Dat zal gebeuren tussen 5 en 27 augustus. De verkiezing loopt via de website en begint binnenkort.

Dat aanbod kan nog verder op maat van de vraag gesneden worden als Schiedammers nadrukkelijker hun eigen films van voorkeur naar voren schuiven. Voorzitter Menno Siljee deed hiertoe vandaag op Radio Schiedam een oproep. Waarom niet Bollywoodfilms, of films van Marokkaanse of Turkse makers vaker gedraaid, zo vroeg hij zich in de radio-uitzending hardop af. Er is goed aanbod, de vraag is er, alleen de koppeling moet nog beter.

Zo blijft het filmhuis zichzelf uitvinden. Zoals het dat ook doet met de roze filmavonden, het Suikerzoet Filmfestival en andere initiatieven. In het kader van het eerste lustrum met de vertoning van de jeugdvoorstelling Buurman & Buurman op 5 mei - met vooraf een schminkfestijn en de voorpremi`ere van The Idol, op 21 mei, met bubbels en hapjes en natuurlijk een feestelijk publiek.

Zelf stelt het filmhuis: "Ook na de grote sprong in 2011 naar Wenneker Cinema ligt de aantrekkingskracht voor het publiek nog steeds in de ongedwongenheid en
persoonlijke aandacht van de vrijwillige medewerkers. En dat willen we zo houden!"
Gerelateerd