Filmzomer in vijfjarig Wenneker Cinema

06-08-2016 Nieuws Advertorial

Beeld uit de film Race - het kleine beeld komt uit Intouchables

SCHIEDAM - De Schiedamse filmzomer is begonnen. Vanavond staan in dat kader Intouchables en The Kings's Speech op het programma.

Wenneker Cinema vier zijn eerste lustrum. Stichting Filmnuis Schiedam verhuisde vijf jaar geleden van De Teerstoof in de Nieuwstraat naar het Wennekerpand. Het was een grote stap na dertig jaar in het knusse huiskamerbioscoopje in De Teerstoof. Maar eentje die het mogelijjk maakt dat een groeiend publiek in Schiedam kan genieten van films; van echte filmhuisfilms tot kaskrakers. Het publiek is in vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Een flinke ploeg geweldige vrijwilligers heeft dat mogeijk gemaakt

Om het jubileum te vieren vertoont Wenneker Cinema in augustus vijf 'grote' films, door de bezoekers gekozen uit een voorselectie van 25 titels. Het zijn behalve de genoemde twee De Marathon, 12 Years a Slave en La Famille Bélier. Wenneker Cinema heeft deze vijf aangevuld met drie films die voor het eerst te zien zullen zijn: Elle, Maggie's Plan en Race.

De films worden de komende weken op deze site aangekondigd. Hou de banners in de gaten. Reserveren kan eenvoudig door deze aan te klikken of via T: 010 - 4733000.

Gerelateerd