Fort Drakensteijn volledig vernieuwd

09-02-2019 Nieuws Advertentie


SCHIEDAM – Over een paar weken kunnen de Schiedamse kinderen – en hun vrienden van elders – weer klimmen en klauteren in speeltuin Fort Drakensteijn in het Beatrixpark. Irado verricht momenteel groot onderhoud aan de grootste speeltuin van de stad, ook toegankelijk voor minder valide kinderen.

Een flinke opknapbeurt was ook wel een beetje nodig. De houtrot had hier en daar in het fort toegeslagen. Het werd achttien jaar geleden gebouwd en flink wat onderdelen zijn de originele van toen.

De spannende vraag wordt of de speelgasten gaan ervaren dat het fort is aangepakt. Idee is dat de speeltuin er eind februari weer bijna uitziet van vanouds, maar dan helemaal spic en span. De oude onderdelen zijn namelijk afgevoerd en worden compleet nagemaakt. Onderdelen zijn gedemonteerd en gefotografeerd, medewerkers van Irado maken het fort – of de burcht zoals zij het noemen – volledig na.

Een groot verschil zal er zijn: de felle kleuren waarin het fort was geverfd zullen zijn verdwenen. Irado en de gemeente Schiedam, opdrachtgever voor de klus, kozen er voor om de speeltuin in natuurlijke kleuren te houden, passend in de groene omgeving.

Waar gewenst en mogelijk worden verbeteringen doorgevoerd. Zo staan de houten palen dadelijk niet meer in de grond, maar op een stalen voet – om de kans op houtrot te verkleinen. Het gebruikte hout is duurzaam geproduceerd.

Wanneer de feestelijke opening van Fort Drakensteijn is, moet nog worden bepaald. Wel alvast voor in de agenda zijn 26 mei, als het Lentefeest is in het Beatrixpark, en 1 november, Sprookjestocht.


Gerelateerd