Foutparkeerders komen er makkelijk vanaf want handhavers zitten thuis

30-07-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Een beetje raar gezicht was het wel: een bord dat duidelijk waarschuwt dat er opgetreden zal worden tegen foutparkeerders, op een paal tussen een lange rij aan auto's, foutgeparkeerd.

Het was te zien aan de Overschieseweg, na de Bokelweg. Het bord staat er al wat dagen, om de mensen die er hun auto plegen neer te zetten, te waarschuwen dat ze daar niet alleen verkeerd aan doen, maar dat dat ook consequenties zal gaan hebben.

Maar geen van de foutparkeerders of in ieder geval heel veel automobilisten, die denkelijk in de buurt aan het werk zijn, of wellicht de 's ochtends na een kort ritje in de auto het openbaar vervoer nemen op weg naar hun bestemming, leken het bord serieus te nemen, gisteren toen deze foto's werden gemaakt. Is er zo weinig respect voor de regels en de handhavers? Wie het weet mag het zeggen.

Vanuit zo'n denigrerende instelling voor het lokaal gezag, helpt het uiteraard niet als dat gezag stelt te gaan handhaven, maar het dan niet doen. Want op geen van de auto's prijkte gisteren een bekeuring.

Een woordvoerder van de gemeente licht toe dat het echt wel de bedoeling was te gaan bekeuren om een eind te maken aan de situatie. Er geldt immers gewoon een verbod op het parkeren buiten de vakken aldaar. "Door de quarantaine van Toezicht & Handhaving is het bekeuren vertraagd", aldus de woordvoerder. De Schiedamse ambtenaren van de Lichtblauwe Brigade zitten thuis omdat vorige week negen van hen besmet bleken met het Coronavirus.

"Vandaag worden door boa's waarschuwingen uitgedeeld", aldus de woordvoerder. "Op (zeer) korte termijn zal T&H daadwerkelijk gaan verbaliseren."Gerelateerd