Frankelandgroep opnieuw op één na laagste ziekteverzuim

18-03-2020 Nieuws Kor Kegel

Ben de Koning krijgt de prijs pas als het coronavirus onder de duim gehouden is

SCHIEDAM – Net als vorig jaar heeft de Frankelandgroep het op één na laagste ziekteverzuim van alle zorgorganisaties in Nederland. Het is voor het zevende achtereenvolgende jaar dat de Frankelandgroep in de Top 3 van het laagste ziekteverzuim staat. Evenals vorig jaar won Stichting Maria-Oord in het Brabantse Dongen.  

“Ook in coronatijden gebeuren er gewone dingen”, appte bestuurder Ben de Koning eind van de middag. De Frankelandgroep had kort ervoor het heuglijke nieuws vernomen van Vernet, een Amsterdams familiebedrijf dat sinds 1996 landelijk onderzoek doet naar ziekteverzuim en de schade die dat voor organisaties oplevert. De Vernet Health Ranking is een jaarlijkse gezaghebbende meting.  

“Gelet op de maatregelen en de grote druk die op zorgorganisaties ligt in deze crisisperiode rondom het coronavirus, hebben we besloten de uitreiking van de Vernet Health Ranking voorlopig uit te stellen”, liet Vernet weten. Maar: “Uitstel betekent zeker geen afstel, want jullie prachtige resultaat verdient zeker een grote pluim. We gaan de komende tijd op zoek naar een passende invulling en zodra het virus onder controle is, melden wij ons met een mooie uitnodiging.”  

De Frankelandgroep behaalde een 9,6. Dat is een tiende punt meer dan vorig jaar. Het zeer lage ziekteverzuim geldt voor de hele Frankelandgroep, dus voor Frankeland, het Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Harg-Spaland in Schiedam, Vaartland in Vlaardingen en de thuiszorg.