Categorieën

Service

Fransman Tisserand aan de leiding in Broekpolder International Open

Fransman Tisserand aan de leiding in Broekpolder International Open
Nieuws

Fransman Tisserand aan de leiding in Broekpolder International Open

  • Kor Kegel
  • 11-07-2019
  • Nieuws
Fransman Tisserand aan de leiding in Broekpolder International Open

Van de eigen leden van Broekpolder presteerde Johan Sepers vandaag het best. Foto: Golfsupport

VLAARDINGEN – Dick Molenaar spreekt van een prachtige dag op Golfclub Broekpolder. Na de regen van gisteren waren de greens en fairways bijgekomen van een droge periode en dat kwam de course ten goede. Meer dan honderd vrijwilligers van de golfclub uit de regio zijn actief om het Broekpolder International Open soepel te laten verlopen. De greenkeepers hebben de baan in topconditie weten te brengen met snelle greens – net als vorig jaar trouwens.  

Na de eerste dag van het Broekpolder International Open gaat Hubert Tisserand aan de leiding met een score van 65 (-7). De Fransman maakte een bogeyvrije ronde met zeven birdies. De tweede plaats is voor de Nederlandse amateur Stan Kraai met 66 (-6), op de derde plaats gevolgd door de Fransman Leonard Bem met 67 (-5), die eindigde met een eagle op hole 18.  

De twee Fransen zijn al weken in vorm op de Pro Golf Tour en halen telkens de cut, waarbij de 25-jarige leider Hubert Tisserand vorige week nog derde werd in het Leipziger Open. 
Voor Stan Kraai (21) is het de eerste kennismaking met de Pro Golf Tour. Hij kreeg een wildcard van de toernooiorganisatie door zijn winst in een wedstrijd van The Dutch Futures in maart van dit jaar.  

Andere Nederlanders die goed scoorden zijn Berry Jole, Floris de Haas, Robbie van West en Mark Reynolds, allen met een ronde van 70 (-2).  Verder bleven Philip Bootsma, Mike Toorop (met -1) en Ralph Miller, Marnick Modder en Ruben van Uden (level par) nog binnen de voorlopige cutlijn.  

Van de spelers van Broekpolder staat Johan Sepers er het beste voor met een score van 70 (-2), op de voet gevolgd door Henry Lai (-1), beiden amateurs. De professionals van Broekpolder moeten morgen (veel) beter scoren om de cut voor de finale op zaterdag te halen.  

Morgenochtend gaat de tweede ronde om half acht van start, dus alle spelers krijgen de kans zich te verbeteren. ’s Avonds wordt de balans opgemaakt en dan mogen de beste veertig spelers en ties door naar de laatste ronde op zaterdag.  

Het Broekpolder International Open is belangrijk voor de Order of Merit van de Pro Golf Tour, want hierna zijn er nog slechts vier toernooien te spelen en de Top 5 promoveert naar de Challenge Tour.

Momenteel staat Hurley Long (D) bovenaan, maar die maakte vandaag +2, nummer twee Allen John (D) maakte -1, terwijl de Nederlandse nummer drie Robbie van West het beste scoorde met -2.