Fysieke wijkoverleggen opgeschort

15-11-2021 Nieuws Redactie

De Aleidazaal zou plaats van handeling zijn voor de komende wijkoverleggen; foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM - De Schiedamse wijkoverleggen de komende weken worden geschrapt, in ieder geval in de klassieke vorm. "In verband met de verscherpte Coronamaatregelen annuleren wij de geplande fysieke wijkoverleggen tot en met 3 december", zo laat de gemeente aan de deelnemers weten.

Zo stond vanavond het wijkoverleg Kethel gepland en voor aanstaande maandag het wijkoverleg Zuid, echter beide in de Aleidazaal van het stadhuis. Dat laatste was de bedoeling voor alle wijkoverleggen, omdat daar meer ruimte is om voldoende afstand te kunnen aanhouden.

De organiserende wijkregisseurs bekijken of er belangstelling is om de wijkoverleggen digitaal te laten plaatsvinden. "Wegens afstemming en voorbereiding gaat het ons in sommige gevallen niet altijd lukken om dit op de data te doen waarop de fysieke wijkoverleggen gepland stonden. Bij voldoende belangstelling zoeken we naar andere data."

Het is de bedoeling -'vooralsnog' - om het wijkoverleg van 16 december in Nieuwland wel door te laten gaan, in het Stadskantoor.Gerelateerd