Geef mij maar het boek

18-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Vanaf zaterdag kan iedereen het jeugdboek Oorlogswinter voor slechts één euro kopen bij de Schiedamse boekhandels.

Zij doen mee aan 'Geef mij maar een boek!', een initiatief van de Nederlandse boekverkopers om kinderen kennis te laten maken met de mooiste jeugdboeken.

Ook het sinds kort opgerichte Schiedams Boekhuis in de Hoogstraat doet mee en heeft 180 exemplaren van Oorlogswinter van Jan Terlouw besteld. Annette Jongen van het Schiedams Boekhuis hoopt dat veel Schiedamse kinderen en ouders voor deze actie langskomen. 

'Geef mij maar een boek!' is geen eenmalige actie: boekhandels gaan jaarlijks een van de klassiekers uit de jeugdliteratuur voor een euro aanbieden. Jongen wil volgend jaar zeker weer meedoen aan dit landelijke initiatief, zodat ook de Schiedamse kinderen kennis kunnen maken met  de beste jeugdboeken in een mooie uitgave. Welk boek het volgend jaar gaat worden, is nog niet bekend. Hier gaat de stichting ‘Geef mij maar een boek!’ over.  

Scholen en docenten kunnen ook profiteren van ‘Geef mij maar een boek!’ Lesprogramma’s zijn in ontwikkeling en komen gratis ter beschikking. Verder wordt er gesproken over het opnieuw op tv uitzenden van de film Oorlogswinter.Gerelateerd