Geen krant op de deurmat

08-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Was het u al opgevallen? De krant die op de deurmat of in de brievenbus ontbreekt. Bijna alle kranten verschijnen vandaag niet.

De hoofdredactie en directies van de dagbladen oordeelden dat het te gevaarlijk is om de weg op te gaan, 'zeker voor bezorgers'.

"Door de weersomstandigheden zal er vandaag helaas geen krant worden bezorgd", staat op de website van de Volkskrant te lezen. "U kunt de krant wel digitaal lezen. De klantenservice is telefonisch niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak."

"Verschillende vervoersbedrijven waarmee wij samenwerken hebben ons in de loop van de dag laten weten dat ze hun chauffeurs niet op pad willen sturen", zegt Gerda van der Poel, directeur bezorging van DPG Media, uitgever van de Volkskrant, Trouw en het Algemeen Dagblad. "Vervolgens zouden wij in dit winterweer twintigduizend bezorgers in Nederland de straat op sturen en dat is onverantwoord. Lokaal kan het meevallen, maar we hebben in het verleden te veel nare ongelukken met bezorgers gehad die met deze weersomstandigheden de weg op zijn gegaan.”

Ook de middagkranten treft die lot. NRC Handelsblad laat op de internetpagina weten. "In verband met de weersomstandigheden kan nrc.next op maandag 8 februari in heel Nederland helaas niet worden bezorgd. Onze excuses voor het ongemak. Wij compenseren de gemiste krant door uw abonnement met een editie te verlengen."

Het AD laat weten dat de verschillende uitgaves vandaag digitaal te lezen zijn via krant.AD.nl. "Daarvoor zijn geen inloggegevens nodig." Kunt u als lezer van Schiedam24 mooi eens vergelijken welk Schiedams nieuws het AD brengt...Gerelateerd