Geen rijbewijs, wel welverdiende medaille voor triatlon...

09-06-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM · Daar is er weer een: een sappig relaas van de Verkeerspolitie Rotterdam over een wel heel onverstandige, om niet te zeggen bloedeigenwijze verkeersdeelnemer met wie de politie te maken kreeg. Of die met de politie te maken kreeg...

"Ik begin met een tip: doorgaans is het zo dat wanneer je een motoragent van de verkeerspliesie ziet, je er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vanuit kan gaan dat die best aardig kan sturen met die motorfiets. Dus wanneer je dan een stopteken krijgt, stop dan gewoon, want 99 van de honderd keer gaan we het echt winnen.
Helaas komen we toch nog steeds regelmatig boefjes tegen die er heilig van overtuigd zijn dat zij nou net die ene supercoureur zijn die weten te ontkomen aan de lange arm der wet. Maar helaas, iedere keer weer loopt dat uit in een, soms lachwekkend, drama waarbij de eindstand is dat de verkeersschoffies toch weer netjes bij ons binnen zitten.
Maar eerlijk is eerlijk, vandaag hadden we er één die wel écht zijn best deed en bijna, let wel bijna, nou net die ene was die het wel zou lukken. Bijna...
De jongeman, al weer zestien aartjes op deze mooie wereld, besloot om zonder rijbewijs op een motorscooter te stappen. Dom natuurlijk, maar nog geen moordzaak. Dat je er dan vervolgens een valse en vermoedelijk gestolen kentekenplaat opplakt (van een normale scooter op een motorscooter, amateur), maakt je al weer een stuk meer boefie. Als je er vervolgens vandoor gaat voor één van onze motorhelden, maakt het er dan allemaal niet beter op.
Maar goed, hij deed het netjes hoor. Als het Nederlands elftal straks net zo gemotiveerd speelt als dat deze jongeman reed, dan gaan we wellicht toch nog ver komen in het EK.
Oké, hij botst tijdens zijn vlucht wel twee keer op een auto en vervolgens gaat ie languit op zijn snuit, maar goed, kleinigheidje heb je al gauw.
Maar gezien de eisen van de triatlon zat hij inmiddels aardig in de buurt van die medaille, eerst lekker stukje gereden, toen een gezonde wandeling in versnelde pas gemaakt en uiteindelijk, jawel, dook meneer de sloot in en zette het op een zwemmen. Keurig, dat belooft een goeie tijd te worden!
Tja en hoe goed en gemotiveerd we ook zijn, bij zwemmen haken we wel af hoor. Dan zoeken we wel een andere manier om je te vangen.
En, ik moet er stiekem nog steeds wel om lachen, want als je dan al zo’n rot dag hebt waarbij wij in je nek hijgen en je bent al zo ver gekomen, hoe zuur is het dan dat je aan de overkant van de sloot nou net die ene fanatieke stratenmaker treft die je keurig en proportioneel naar de grond werkt en aan ons overlevert... dan heb je wel een pech hoor...
Nou, wij hebben er weer een goed verhaal aan over gehouden voor aan de etenstafel vanavond, en meneer houdt er wat gemiddeld prijzige rekeningen aan over voor het gevaar veroorzaken op de weg, het doorrijden na een aanrijding, het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, het rijden met een ongeregistreerd voertuig en het rijden met een valse / gestolen kentekenplaat. De stomerijkosten voor zijn hippe outfit niet meegerekend.
En last but not least de motorscooter... die is nu van ons uiteraard!
Moraal van het verhaal: gedraag je nou gewoon en stop als je moet stoppen. Want je ziet het, het levert je uiteindelijk nog steeds geen rijbewijs op, maar hooguit een welverdiende medaille voor de triatlon!"Gerelateerd