Geert van de Laar stopt als hoogste baas van Facilicom

22-07-2021 Nieuws Redactie

In 2018 was Geert van de Laar 'e'en dag 'baas' af, toen die rol op initiatief van JINC werd overgenomen door twee jongeren; foto: Facilicom


SCHIEDAM – Geert van de Laar stopt als baas van de Facilicomgroep. De 62-jarige directeur legt zijn werk per 1 januari neer om met vervroegd pensioen te gaan.

Zijn opvolger wordt Eric Otte (52), nu nog werkzaam bij het bedrijf Eriks.

Facilicom, met het hoofdkantoor op Vijfsluizen, is een van de grootste werkgevers van Nederland met bijna 25.000 werknemers. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2019 1,2 miljard euro. Het bedrijf is actief in schoonmaak, catering, beveiliging en zorg.

Van de Laar was sinds vijf jaar algemeen-directeur van het bedrijf, waar hij in totaal 32 jaar werkte. In die tijd vertienvoudigde de omzet van Facilicom (ook werkend onder de namen Gom, Breijer en Trigion). "Ik heb in mijn carrière met veel plezier gebouwd aan een onderneming die staat als een huis", stelt Van de Laar nu. "Met een mensgerichte, ondernemende cultuur én een gezonde financiële basis. Hoewel het na zo’n lange tijd altijd moeilijk is om afscheid te nemen, draag ik de leiding met vertrouwen over aan Eric Otto. Ik kijk uit naar de volgende levensfase van vroegpensioen."

Otto stelt het een 'grote uitdaging' te vinden om Facilicom te gaan leiden. "Het brede pakket aan diensten en de diversiteit daarvan spreekt mij erg aan. In de komende vier maanden ga ik diepgaand kennismaken met alle bedrijfsonderdelen om per 1 januari het stokje over te nemen en verder te bouwen aan de ontwikkeling en het succes van Facilicom Group."Gerelateerd