Gehandicaptenfonds zoekt collectanten

03-09-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten zoekt vrijwilligers. Eind deze maand wordt de jaarlijkse collecte voor het fonds gehouden en extra collectanten zouden het werk verlichten van de vaste groep mensen die langs de deuren gaan. Enkele uurtjes inzet maakt al het verschil.

In 2014 hebben de collectanten in Schiedam € 7.204,98 opgehaald. Volgens de Schiedamse coördinator van het fonds, Willy Waslander, bracht de stad daarmee relatief het meeste geld bij elkaar. Waslander is voor meer informatie of aanmelden te bereiken via 010 - 471 37 27.

Fonds Verstandelijk Gehandicapten vraagt financiële steun en aandacht voor de positie van mensen met een verstandelijke beperking. Het  financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren en hun wereld vergroten. Zo helpt het fonds met aangepaste materialen voor gemeenschappelijke woonruimten, maneges, zorgboerderijen en speeltuinen in de buurt, aangepaste speelmaterialen of een aangepaste schoolreis. Ook gaat er geld naar groepsactiviteiten zodat mensen kunnen zwemmen, fietsen, of een computercursus kunnen volgen. En hun theatertalenten ontwikkelen, een muziekfestival bezoeken, noem maar op.


Gerelateerd