Gemeente huurt bedrijf in om inhuur te regelen

20-08-2020 Nieuws Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft naast de ambtenaren die in loondienst zijn ook mensen op tijdelijke basis voor zich werken. Dat zijn bijvoorbeeld zzp'ers of mensen die voor een detacheringsbedrijf of uitzendorganisatie werken. Om deze inhuur van zogenoemde 'externen' te coördineren, heeft de gemeente Schiedam het Rotterdamse bedrijf 'Staffing Management Services' (Staffing MS) gecontracteerd. 

Met ingang van 1 oktober verzorgt een vast team van Staffing MS de externe inhuur van de gemeente. Door middel van een zogenoemde 'inhuurdesk' worden alle opdrachten openbaar zichtbaar.

Wouter Waaijenberg, directeur Staffing MS: “We werken met een mobiele app mee aan de doelstelling van de gemeente om innovatief en vooruitstrevend te zijn. De dienstverlening concentreert zich rondom het VMS-platform (VMS is de afkorting van Vendor Management Systeem, red) maar beperkt zich hier niet toe. Een team van consultants staat de afdelingen van de gemeente bij op het gebied van externe inhuur. Door de handen ineen te slaan voorzien we, met ons grote netwerk aan professionals, gemeente Schiedam voor de komende jaren van de benodigde kennis.”

De inhuurdesk biedt zzp'ers en leveranciers van medewerkers de mogelijkheid om zich aan te melden en te reageren op openstaande opdrachten van gemeente Schiedam. "Hierdoor doorlopen zij een transparant selectieproces en is de contractafhandeling, tijdsregistratie en facturatie volledig online", aldus Staffing MS. 

De komende periode wordt de inhuurdesk voor de gemeente Schiedam neergezet. Leveranciers en zelfstandig professionals die zich willen aanmelden, in de nabije toekomst ook voor opdrachten van gemeente Schiedam, kunnen dit doen via inhuurdesk.nl/inschrijven.

Staffing MS is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheren en beheersen van de externe inhuur van organisaties. Staffing MS is onderdeel van HeadFirst Group, welke groep naar eigen zeggen in Europa een jaaromzet genereert van meer dan een miljard euro. Daartoe werken dagelijks ruim 10.000 mensen via de groep bij de in het totaal ruim 200 opdrachtgevers in Europa.

Wij vroegen de gemeente hoeveel externe medewerkers gemiddeld per jaar worden ingehuurd. Ook vroegen wij de gemeente naar wat de kosten zijn die het bureau per medewerker per uur in rekening brengt.