Gemeente: maatregelen Hargalaan hebben resultaat

19-11-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM -  De gemeente Schiedam stelt dat de aanpassingen die deze week zijn doorgevoerd in de verkeersstroom op de Hargalaan en voor het Franciscus Vlietland, 'een positief effect hebben op de verkeersafwikkeling'.

Met ingang van deze week is per rijrichting één rijstrook van de Hargalaan afgesloten. Verkeer komt daarom gedoseerder op de rotonde aan.

"Dankzij de versmalling (en mogelijk gedragsverandering) was er gisteren geen wachtrij meer voor het verkeer vanaf de parkeerterreinen van het ziekenhuis en kon het verkeer redelijk snel doorrijden. Ook verkeer dat van de A4 en de A20 komt kan nu weer sneller invoegen op de Hargalaan", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 
 
De Hargalaan heeft op dit moment te maken met extra verkeer omdat in Vlaardingen wordt gewerkt aan de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Zwanensingel met de Zwaluwenlaan. "In de spits leidde dat de eerste dagen tot zoveel drukte, dat bezoekers van het ziekenhuis moeite hadden het parkeerterrein te verlaten. Dat is heel vervelend. We hebben hierover contact met zowel het ziekenhuis als met de gemeente Vlaardingen", aldus de woordvoerder. "Daarnaast hebben we uiteraard ook aandacht voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis voor de hulpdiensten." Bij de versmalling is rekening gehouden met noodhulpdiensten, waaronder spoedeisend verkeer vanuit Vlaardingen naar het ziekenhuis.
 
"Hoewel het door de afsluiting van de Zwanensingel de komende tijd druk zal blijven op de Hargalaan, is de hinder met name voor invoegend verkeer flink afgenomen", aldus de gemeentelijke zegsman. Ook op de Hargalaan zelf wordt gewerkt. Dat werk duurt tot en met vrijdag 20 december. "Daarna is het kerstvakantie; dan is er aanzienlijk minder verkeer en dus ook minder hinder." Het werk in Vlaardingen staat tot half januari gepland. "Uiteraard blijven we de situatie in de gaten houden."
Gerelateerd