Gemeente zoekt Junior Cyber Agents

12-10-2021 Nieuws Redactie

Hackshield ziet kinderen niet als potentieel slachtoffer, maar als helden; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervindt ook de gemeente Schiedam. Daarom zoekt zij naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de acht en twaalf jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Kinderen brengen veel van hun tijd online door. Ze spelen games, appen en zitten op sociale media. Dit online leven kent ook een keerzijde. De gemeente Schiedam hecht veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Hoe jonger kinderen weerbaar gemaakt worden tegen cybercrime, hoe meer problemen er later voorkomen kunnen worden. Daarom werkt de gemeente sinds deze maand samen met Hackshield, een game die kinderen tussen de acht en de twaalf jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit.

Hackshield ziet kinderen niet als potentieel slachtoffer, maar als helden. Door punten te verdienen, ontwikkelen kinderen zich tot Cyber Agents. Zo worden de kinderen zelf weerbaarder en zij helpen ook hun ouders en opa’s en oma’s om zich te wapenen tegen gevaren op het internet. Kinderen kunnen het spel thuis zelf spelen, of op school. Er zijn gratis lespakketten beschikbaar voor in de klas. Basisscholen zijn inmiddels benaderd met de vraag om dit spel in bestaande lessen of roosters te integreren.

De beste Cyber Agents uit de stad worden op een later moment gehuldigd.