Getuigen gezocht van overval op 93-jarige Schiedammer

06-04-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie vraagt getuigen zich te melden die meer weten van een overval op een 93-jarige Schiedammer.

"Iedere kleine aanwijzing die kan helpen om de verdachten van een overval, op een woning aan de Burgemeester Stulemijerlaan in Schiedam waar een 93-jarige man woont, te pakken is meer dan welkom", aldus de politie. "Bel en help ons!"

Verdacht zijn twee vrouwen, van fors postuur. Zij droegen zaterdagavond rond half tien de woning van de man binnen. Zij stormden naar binnen nadat de man zijn voordeur geopend had. De bejaarde Schiedammer werd daarbij door één van hen tegen de grond gedrukt; de ander doorzoekt de slaapkamer.  

Zij stelen geld en een horloge. Het slachtoffer raakt 'niet lichamelijk gewond'.

De man informeert zelf de politie; in de directe omgeving wordt een onderzoek ingesteld. De twee blijken gevlogen. "Het slachtoffer weet zich gelukkig nog veel te herinneren", aldus de politie. Het signalement van de vrouwen luidt daarom: twee forse vrouwen, licht getint. Ze droegen allebei donkerblauwe kleding en handschoenen. 

De politie organiseert nu een buurtonderzoek; via een brief wordt omwonenden gevraagd wat zij hebben meegekregen van de overval. Andere mensen die menen meer informatie te kunnen verschaffen wordt gevraagd te bellen met T: 0900-8844.Gerelateerd