Gewelddadige Schiedammer op scooter opgepakt

22-07-2016 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - Een Schiedammer is vannacht door de politie in Rotterdam in zijn kladden gepakt na een achtervolging en een poging een agent van zijn motor te trappen.

De 22-jarige man uit Schiedam zat samen met een andere man op een scooter, waarop zij gevaarlijke capriolen uithaalden. Rond tien voor twee zag een surveillerende politieman hen rijden op de Gerdesiaweg; hij wilde de scooter stilzetten om te kunnen controleren.

De bestuurder van de scooter negeerde echter het stopteken en reed door. Er volgde een achtervolging door het centrum van Rotterdam, waarbij de scooterrijders de motoragent van zijn voertuig probeerden te trappen.

De rit eindigde in het Euromastpark. Daar wist het duo ongezien de scooter achter te laten en er vandoor te gaan. De politie startte een zoektocht in het park en vond daarbij één van de mannen, de Schiedammer. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Zijn maat werd niet gevonden.

In de buddyseat van de scooter, en in een tas, bleek inbrekerswerktuig te zitten, zoals een betonschaar en een slotentrekker. Dit is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


Gerelateerd