Gewonde man bij ziekenhuis neergeschoten in zuid

26-01-2019 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De man die gisteravond laat gewond werd aangetroffen in een auto bij het Franciscus Vlietland, is een 48-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Hij had een schotwond.

In verband met het politieonderzoek naar de gang van zaken die tot het schieten leidden, zijn een 52-jarige man uit Schiedam en een 42-jarige man met nog onbekende woon- en verblijfplaats aangehouden.

Dit maakt de politie vanmiddag bekend. Eerder was niet bevestigd dat de gewonde bij het ziekenhuis en een instap in de Rozenburgsestraat - waarover Schiedam24 vanmorgen vroeg berichtte - met elkaar verband houden.

Rond kwart over negen gisteravond kwam er bij de politie de melding binnen dat een man uit Krimpen aan den IJssel tegen zijn wil zou worden vastgehouden, mogelijk in de omgeving van Schiedam. De politie ging op onderzoek uit en ontving even later de melding dat er mogelijk geschoten zou zijn in een woning aan de Rozenburgsestraat. Daarnaj zou een gewonde man uit de woning een auto in zijn gedragen, waarna de auto vertrok.

Agenten troffen het voertuig aan en achtervolgden het tot aan het Vlietlandziekenhuis. Aan het Vlietlandplein hielden de agenten de auto staande. In het voertuig troffen zij de man met de schotwond aan; het bleek te gaan om de man waar de politie over getipt was.

De gewonde is voor behandeling naar het Erasmusziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto (42, adres onbekend) werd aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Ondertussen werd een zogenaamde instap gedaan in de woning aan de Rozenburgsestraat. Voor het huis werd een 52-jarige man uit Schiedam aangehouden. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. 

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de aanleiding is voor het incident is onderwerp van onderzoek door de politie.

PS. Als gevolg van computerproblemen is dit artikel enige tijd onvindbaar geweest op deze site.


Gerelateerd