Glasfabriek verhuist kantoren naar Stationsplein

31-08-2018 Nieuws Redactie

Stationsstraat 79 / Spoorstraat 7, waar ook de Regionale Belastinggroep is gevestigd

SCHIEDAM - O-I verhuist naar een nieuw kantoor in Schiedam. De glasfabriek verruilt de kantoren aan de Buitenhavenweg voor een pand aan het Stationsplein.

Owen Illinois gaat twaalfhonderd vierkante meter kantoorruimte huren van Transit Schiedam op de zesde en zevende verdieping van het pand pal naar stations Schiedam-Centrum.

Dat pand wordt sinds 2007 gehuurd door de gemeente Schiedam. "De huurovereenkomst is verliesgevend", stellen B&W in een brief aan de raad. Dat gebruikt de zesde verdieping al niet, zodat deze leegstond. De zevende verdieping werd door Schiedam onderverhuurd. Deze huurder heeft aangegeven van de ruimte af te willen. Zodoende ontstaat ruimte voor O-I. Schiedam zal de huur van de twee verdiepingen opzeggen, zodat de glasproducent rechtstreeks van Transit kan huren. De stap levert de gemeente volgens B&W ruim twee ton op aan niet te betalen huur. Schiedam kon tot dusver niet onder het huurcontract, dat loopt tot eind 2021, uit.

B&W stelt snel te hebben moeten acteren, omdat O-I uiterlijk vandaag uitsluitsel wilde over de mogelijkheid het kantoor te huren. O-I zal in de kantoren ongeveer vijftig mensen aan het werk houden.Gerelateerd