Categorieën

Service

Gorzen in zuidelijke sferen

Gorzen in zuidelijke sferen
Uit

Gorzen in zuidelijke sferen

  • Redactie
  • 23-08-2015
  • Uit
Gorzen in zuidelijke sferen

SCHIEDAM - South Beach in Schiedam-Zuid werd een tropisch feestje. Maar van lui liggen loungen kwam niet veel vanmiddag op het Wilhelminaplein.

Mieke Wigmans, geestelijk moeder van het feestje aan het eind van de vakantie, was druk met het regelen van Jan-en-alleman en hield in de gaten of de aanwezige kinderen wel genoeg dronken. De vrijwilligers van de verschillende instanties zorgden dat hun kramen of speeltoestellen er pico bello bij stonden en de hele dag bleven draaien. De cultuurscouts bouwden bruggen - want maandag gaat de Westerhavenbrug er 'uit'. De winkeliers presenteerden een klein deel van hun assortiment in hun kraam of produceerden ter plekke iets lekkers. Zelfs de ambtenaren trokken aan hun stutten en zorgden voor allerhande ondersteunende diensten en verschaften waar gewenst informatie over hun 'portefeuilles'.

Maar de mensen die echt flink aan de bak moesten in de Gorzen vanmiddag waren de kinderen.

Sportschool Tim Kool verzorgde een demonstratie, nou ja... De meester zelve deed het voor, en de kinderen moesten het nadoen. Zo hard mogelijk de verschillende taekwondo-stoten uitvoeren tegen Tim Kool en zijn secundanten. Ga daar maar aanstaan! De kinderen deden het, bij een graadje of 28, 30. En papa en mamma zagen dat het goed was... South Beach dus, maar eigenlijk gewoon: de Gorzen in actie!