Gouden medaille voor Bobby's Schiedam dry gin

29-03-2016 Nieuws Redactie


MOOSKIRCHEN - Bobby’s Schiedam dry gin won de gouden medaille tijdens de World-Spirits Award 2016 in het Oostenrijkse Mooskirchen. Het Schiedamse distillaat was goed voor 92,3 van de te behalen honderd punten.

Aan de internationale competitie deden dit jaar 93 deelnemers mee uit 25 landen. Bobby's was niet de enige gin die goud won.

“Het winnen van deze gouden medaille op dit hoge internationale podium, is een onwijs grote eer voor ons", zegt Sebastiaan van Bokkel, van Bobby's. "Mijn dank gaat dan ook uit naar mijn opa Bobby Alfons voor de inspiratie en onze master distiller Ad van der Lee voor het maken van onze gedistilleerde gin."

Sinds 2012 werden drie Rotterdammers aan realisatie van hun jongensdroom. Twee jaar geleden brachten zij na twee jaar van onderzoek een gin op de markt waarvan de smaak geïnspireerd is op een recept van de Molukse opa Bobby Alfons. Hij gebruikte zijn eigen familierecept om een kruidige jenever te maken. In samenwerking met distilleerderij Herman Jansen uit Schiedam werd dit een uitgebalanceerde Nederlandse gin zonder kunstmatige toevoegingen. Het geheim achter de Schiedamse gin is de juiste samenstelling van kruidnagel, sereh, cubeb peper, kaneel, korianderzaad, jeneverbes, venkel en rozenbottel.

Gerelateerd