Goudsbloem gaat over in andere handen

25-07-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - L’Etoile Properties, optredend namens Perial Asset Management, is de nieuwe eigenaar van Mouterij de Goudsbloem. Het neemt het complex over van Hermon Heritage.

Die ontwikkelaar bouwde de mouterij, met een tweehonderd jaar oude, rijke geschiedenis, belangrijk voor de jeneverindustrie maar ook in de Schiedamse jeugdcultuur van de jaren 60 en 70, in 2018 om tot onderkomen met 34 studio’s. Deze worden verhuurd door stichting Veste. Die is gespecialiseerd in het verschaffen van woonruimte aan huurders met extra behoeften, zoals groepswonen.

Beheerder L’Etoile Properties treedt op namens belegger Perial, dat het pand onderbrengt in zijn portefeuille SCPI PF Hospitalité Europe. Perial is een internationale onroerendgoedbelegger, dertig jaar geleden begonnen in Londen en sinds 2013 ook in Nederland actief. Het bedrijf heeft een Nederlandse kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Het bedrijf is met 85 werknemers actief in zeven landen, met behalve in de Nederlandse en Britse hoofdstad ook kantoren in Parijs, Hamburg, Madrid en Seoul. Perial beschikt over een belegd vermogen van 7,3 miljard euro, geïnvesteerd in 98 objecten. Ongeveer eenderde van dat vermogen is gestoken in panden in Nederland en België.

SCPI Hospitalité Europe is een fonds waarin Perial beleggingen in zorgcentra en andere woonvormen ('de structures d’accueil à tous les âges de la vie (crèches, résidences seniors') alsook al dan niet tijdelijk woon- en verblijfsgebouwen ('hôtels, résidences affaires, résidences étudiantes, auberge de jeunesse').Gerelateerd