Groenteman opent expositie Volkskrantprijs

08-08-2016 Nieuws Redactie

Werk van Anouk Kruithof

SCHIEDAM - Journalist en presentator Hanneke Groenteman opent de tentoonstelling van het werk van de vijf kandidaten voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016 in het Stedelijk Museum Schiedam. Groenteman is voorzitter van de jury voor deze prijs, die verder bestaat uit kunstcriticus Sacha Bronwasser, kunstenaar Floris Kaayk (winnaar en publieksfavoriet in 2014) en Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum.

De vijf genomineerden voor de prijs van de Volkskrant zijn Alexis Blake, Jan Hoek, Anouk Kruithof, Jay Tan en Taocheng Wang. Wie van hen wint, krijgt tienduizend euro, beschikbaar gesteld door BNG Cultuurfonds. Eerder al lichtte Schiedam24 kort het werk van de vijf gegadigden toe. Hun werk is vanaf 8 oktober in het stedelijk te zien.

Onder de titel Oogst is daar ook werk te zien van de genomineerden en publieksfavorieten van de afgelopen tien jaar. Genomineerden ontpoppen zich vaak tot gevierde kunstenaar. Zo werd het werk van Guido van der Werve, winnaar in 2007, aangekocht door het Museum of Modern Art in New York. Prijswinnaar Femmy Otten (2013) mocht het staatsieportret van koning Willem-Alexander schilderen.Gerelateerd