Categorieën

Service

Groeten aan De Schie

Groeten aan De Schie
Nieuws

Groeten aan De Schie

  • Redactie
  • 19-05-2016
  • Nieuws
Groeten aan De Schie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - In de gevangenis De Schie in Rotterdam werd Pinksteren extra feestelijk gevierd door inzet vanuit onder meer Schiedam. Parochianen van De Goede Herder schreven kaarten aan de gedetineerden, 'om hen te bemoedigen'.

Frank Kazenbroot, pastor in de gevangenis, bedankt daar de Schiedammers, Vlaardingers en Maassluizenaars hartelijk voor. "De parochianen hadden enorm veel kaarten gemaakt en geschreven. Deze kaarten hingen als een slinger boven de hoofden tijdens de kerkdienst in De Schie." Na de kerkdiensten konden de aanwezigen een of meerdere kaarten naar hun cel meenemen. "Deze kaarten worden de komende tijd nog vaak herlezen en als ik een cel binnenkom, zie ik dat zij een prominente plaats hebben gekregen", aldus Kazenbroot.

De zeven katholieke kerkgemeenschappen van De Goede Herder wilden de gevangenen 'iets laten zien van Gods barmhartigheid'. "We willen geen mensen afschrijven en vergeten. Ook gedetineerden zijn kinderen van God die onze aandacht en zorg nodig hebben."

Kazenbroot bedankt hen ook voor de 'heerlijke cakes, koeken en appeltaart' die is gemaakt voor de gevangenen. "Na de kerkdiensten genoot iedereen van deze traktatie. Ten derde was er, ook in het kader van de weken van barmhartigheid, kleding ingezameld. Het is nu eenmaal zo dat er mannen in de gevangenis terechtkomen die vrijwel geen kleding bij zich hebben", aldus de pastor. "Soms is er geen contact met familie buiten. En dan is men heel blij met een jeans en een T-shirt, een jas of een paar schoenen."

Aan het einde van de kerkdiensten werd er volgens Kazenbroot 'hartelijk geapplaudisseerd' om de parochianen van De Goede Herder te bedanken voor hun gaven.