Grote watertaxi wordt vervanger van waterbus

25-10-2021 Nieuws Redactie

De Waterbus verandert in 2022 in de Watertaxi; foto: archief


SCHIEDAM - In plaats van de Waterbus gaat er een grote watertaxi varen tussen de RDM Campus en de Marconistraat in het Merwehavengebied.

De Waterbus stopt in januari met varen en wordt vervangen door een watertaxi XL, na een nieuwe aanbesteding. De watertaxi XL is geschikt om vijftig personen te vervoeren en vaart op elektriciteit. De opdrachtgevers voor het vervoer over water (gemeente, metropoolregio en havenbedrijf) stelden die wijze van voortstuwing als uitdrukkelijk voorwaarde in de nieuwe concessie.

De veerhalte Marconistraat ligt ongeveer ter hoogte van het restaurant Uit je eigen stad. Daarmee is Schiedam een stuk dichterbij, in vergelijking met de halte die door de Waterbus werd aangedaan; die lag op het Lloydterrein.

De oversteek tussen RDM Campus en Marconistraat is flink korter dan die naar de Lloydpier, en daarmee beter met een elektrisch voortgedreven schip te doen.

De watertaxi gaat tussen 6.50 uur en 21.15 uur eenmaal in het kwartier varen; bij de Waterbus was dat één keer in het half uur. Op de watertaxi mogen geen fietsen mee.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd.Gerelateerd