Gunstige ontwikkelingen na doorrijden na aanrijding

24-08-2020 Nieuws Redactie

Foto: Facebook Arie Villerius


SCHIEDAM – Een gunstige ontwikkeling in het op zich vervelende verhaal van de aanrijding die de zus van raadslid Arie Villerius moest meemaken en het doorrijden van de tegenpartij nadien.

“Twee getuigen meldden zich naar aanleiding van het bericht dat we op facebook hebben gezet”, aldus Villerius. “En ik heb gesproken met iemand van Tradiro en die zou vandaag nog laten weten wat er gaat gebeuren."

Even terug naar afgelopen vrijdag, even na vijven. De zus van Villerius, 75 jaar en rijdend in een kleine blauwe Peugeot, wil bij de stoplichten op de kruising Hargalaan/Nieuwe Damlaan rechtsaf. Maar dat wil de bestuurder van een bedrijfsauto ook. “Zij stond voor rechts voorgesorteerd. Op de baan voor rechtdoor stond een grijze of beige auto. Die kwam plotseling ook naar rechts, reed door rood licht en ramde daarbij de auto van mijn zus”, aldus Villerius.

De man die uitstapte was een jaar of veertig, sprak slecht Nederlands en was mogelijk een Pool of Roemeen. “Het is daar hartstikke druk, je kan daar niet blijven staan. Dus ze reden rechtdoor, naar de sporthal. Maar in plaats van daar te stoppen, gaf de man gas en reed door.”

Villerius deed op sociale media een oproep aan getuigen, waarvan er zich twee meldden. Die konden met zekerheid zeggen dat het een auto van uitzendbureau Tradiro was. “Ik heb beelden opgevraagd van Tango, het pompstation daar op de hoek. Een medewerker bevestigde dat er beelden waren, maar zei dat het bedrijf die niet aan particulieren uit handen mocht geven, in verband met privacy. Alleen de politie kan die opvragen.”

De politie weet nog niet van het gebeuren. Woensdag gaat Arie met zijn zus – ‘ze zit zonder auto, leeft van alleen een AOW’tje – naar Rotterdam om aangifte te doen, er is een afspraak gemaakt.

Villerius belde ook met Tradiro. Daar liet een medewerkster van de afdeling wagenparkbeheer weten dat een van de medewerkers zich juist vanmorgen gemeld heeft over de schade. Villerius: “Hij zou zo zijn geschrokken dat hij is doorgereden, had hij de mevrouw verteld. Nou, dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk, want er zijn minuten voorbij gegaan tussen de aanrijding en het doorrijden. De dame zei dat het bedrijf nog van zich zou laten horen. Ik heb gezegd dat ik vandaag nog wil vernemen.”

Het heeft er dus alles van weg dat de zus van Villerius binnenkort toch haar schade vergoed zal krijgen.