Harm Korst nieuwe hoofdredacteur Schie

22-01-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Harm Korst is de nieuwe hoofdredacteur van de lokale omroep Schie.

Korst, woonachtig in Rotterdam-West (‘in vijftien minuten ben ik fietsend op de zaak’), is per 1 januari Victor Posthuma opgevolgd. Laatstgenoemde blijft betrokken bij de omroep; hij treedt toe tot het bestuur.

Harm Korst (44) heeft een videoproductiebedrijf, waarmee hij reportages maakt voor met name regionale omroepen, met name Omroep Zeeland, Omroep West en RTV Rijnmond. ‘Voor de buis’ begon hij zo’n tien jaar geleden.

Hij houdt Voor de buis aan, te meer daar hij één dag in de week voor Schie aan het werk is gegaan. Over de duur van zijn betrokkenheid bij de lokale omroep zijn geen bindende afspraken gemaakt. “In principe voor onbepaalde duur; over een jaar zullen we zeker de balans opmaken.”

Korst stelt zich voor de komende tijd vooral te werken aan het verhogen van de kwaliteit van de programma’s en programmering van Schie. “Mijn eerste taak is er voor te zorgen dat de dagelijkse productie beter gaat lopen. Verwacht van mij geen grote veranderingen, ook al zijn er op wat langere termijn wel plannen voor aanpassingen.” De nieuwe hoofdredacteur kiest er voor om (anders dan zijn voorganger) niet een vaste dag in de week in Schiedam actief te zijn, maar te wisselen in zijn dagen die voor Schie gereserveerd zijn. “Zo kom ik makkelijker met alle facetten en alle medewerkers in contact.”Gerelateerd