Hé kijk nou wat komt daar aan? (De Hoekse Lijn)

27-09-2019 Nieuws Redactie


VLAARDINGEN - Is het de goden verzoeken? Het moet wel heel bizar lopen willen morgen niet de eerste Schiedammers gebruik maken van de Hoekse Lijn.

Sandy Struijs, zangeres en fotograaf te Vlaardingen, nam er al een voorschotje op en presenteerde het nummer 'He kijk nou, wat komt daar aan?' Zij heeft er wel vertrouwen in, getuige het nummer dat via You Tube hierboven te beluisteren. "Daar komt'ie echt!" 'Hoe ging dat nou ook al weer, dat inchecken? Ik weet het gewoon niet meer, het duurde ook zo lang!" Het nummer was het eerst te beluisteren bij Omroep Vlaardingen.

Morgen, zaterdag is de dienstverlening nog niet compleet. Op deze kennismakingsdag rijdt de metro tussen de stations Schiedam-Nieuwland en Hoek van Holland Haven. Voor wie zich de kans niet wil laten ontnemen om morgen te zeggen: "He kijk, daar komt'ie aan", hier het routeschema voor morgen.

Vanaf twaalf uur 's middags zijn de stations tussen de stations Schiedam-Nieuwland, Vlaardingen-Oost, Vlaardingen-Centrum, Vlaardingen-West, Maassluis-Centrum, Maassluis-West, Steendijkpolder en Hoek van Holland-Haven vrij toegankelijk.
Op die stations is het gratis in- en uitstappen.
Tot ongeveer acht uur 's avonds rijdt er om de tien minuten een metrostel. "Houd het eerste en laatste half uur rekening met een lagere frequentie omdat dan de dienstregeling wordt opgebouwd, dan wel afgebouwd", aldus de RET.
De laatste metro richting Hoek van Holland-Haven vertrekt vanaf Schiedam-Nieuwland om tien voor half acht.
De laatste metro richting Schiedam-Nieuwland vertrekt vanaf Hoek van Holland-Haven om tien voor acht.
Tussen Schiedam-Nieuwland en Schiedam-Centrum rijden geen metro's, 'omdat je anders per ongeluk zonder te betalen in het overige metronetwerk kunt komen', aldus de RET.
De RET raadt aan om met het ov te komen, omdat het aantal parkeerplaatsen rond de metrostations beperkt is.
Station Schiedam-Nieuwland is goed bereikbaar met tramlijnen 21 en 24 vanaf Schiedam-Centrum, Woudhoek (lijn 21) en Holy (lijn 24); buslijn 713 (Hoek van Holland-Haven - Schiedam-Centrum) stopt ook bij Schiedam-Nieuwland. Alle andere metrostations zijn ook bereikbaar met het vervangend busvervoer.
Het voorspelde weer voor morgen is herfstachtig; de stations zijn niet allemaal overdekt. "Neem dus indien nodig een paraplu mee."

Vanaf maandag rijden de metrostellen - He kijk, wat komt daar aan? - de geplande dienstregeling. Dat is vooralsnog de dienstregeling van lijn B, tussen Hoek van Holland en Nesseland. Metrolijn A vertrekt dan nog net als vandaag vanaf Schiedam-Centrum. Als zich geen problemen voordoen gaat lijn A in de nabije toekomst doorrijden tot Vlaardingen-West.


Gerelateerd