Categorieën

Service

Heel Schiedam bakt

Heel Schiedam bakt
Nieuws

Heel Schiedam bakt

  • Redactie
  • 01-05-2016
  • Nieuws
Heel Schiedam bakt
SCHIEDAM - Heel Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam bakt. Dat wil het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) bereiken met hun broodbakwedstrijd voor thuisbakkers. Het molenaarsgilde nodigt ieder uit om thuis met ambachtelijk gemalen volkorenmeel een brood te bakken.

Het gaat om een landelijke wedstrijd; in de Rijnmond organiseert De Schiedamse Molens de strijd namens de AKG.

De beste thuisbakkers - gekozen door 'een deskundige vakjury' - winnen een workshop bij meesterbakker Robèrt van Beckhoven. In die workshop wordt de beste volkorenbroodbakker van Nederland bekendgemaakt.

Robèrt van Beckhoven is onder meer bekend van het tv-programma 'Heel Holland Bakt'  "Tijdens het Schiedamse themajaar 'Schiedammers maken...' is deze broodbakwedstrijd een uitgelezen kans om te laten zien dat er in Schiedam niet alleen naar dat programma wordt gekeken, maar dat er ook veel thuis wordt gebakken", zo stelt De Schiedamse Molens.

Thuisbakkers van buiten de stad zijn net zo welkom om mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website of winkel van molen De Walvisch. Daar ontvangen ze dan een gratis bakpakket, met meel dat uiteraard ambachtelijk is gemalen op molen De Vrijheid.

De beoordeling van alle thuisgebakken broden vindt plaats op 14 mei, Molendag. Er wordt gelet op vorm, kleur, geur, structuur en smaak. Omdat molen De Vrijheid gesloten is vanwege groot-onderhoud, zal voor de wedstrijd worden uitggeweken naar molen De Drie Koornbloemen. Daar zal ook de hele dag worden gemalen.