Helikopter boven Schiedam voor inzet inval

20-04-2020 Nieuws Redactie

Foto's: politie


SCHIEDAM - Veel Schiedammers vroegen zich zaterdagavond rond half elf af waarom de politiehelikopter boven de stad cirkelde. En een uur later waarom hij er nog steeds hing. Het bleek te gaan om een inzet bij de inval in een illegale gokhal op Rotterdam-Noordwest, zo berichtte de politie.

Zevenentwintig mensen werden daar aan de Innsbruckweg aangehouden. In plaats van een avondje ongestoord gokken eindigden ze op het bureau. Het politiebureauin Rotterdam. Hun verkeerde gok leverde justitie ook ruim tienduizend euro aan geld, twee gokautomaten en twee auto’s op; al deze spullen werden in beslag genomen. Aanleiding voor de inval was volgens de politie een anonieme melding. Het Team Parate Eenheid en de Dienst Speciale Interventies verleenden steun aan de actie, de officier van justitie van het Openbaar Ministerie was aanwezig. Er werd een shovel ingezet om toegang tot het pand te krijgen.

Alle aanwezigen, zesentwintig mannen en een vrouw, werden aangehouden voor witwassen en/of de wet op de kansspelen. Ook kregen ze allemaal een bekeuring van 390 euro voor het overtreden van de noodverordening in verband met Corona.

De verdachten zijn inmiddels heengezonden, maar mogen zich later voor de rechter verantwoorden. Met de gemeente Rotterdam overlegd justitie om te kijken of het bewuste pand bestuurlijk gesloten kan worden.Gerelateerd