Categorieën

Service

Hoe krijgt de binnenstad meer inwoners?

Hoe krijgt de binnenstad meer inwoners?
Wonen

Hoe krijgt de binnenstad meer inwoners?

  • Redactie
  • 13-06-2016
  • Wonen
Hoe krijgt de binnenstad meer inwoners?

Foto: Ardito

SCHIEDAM - Hoe krijgt het Schiedamse stadscentrum meer inwoners? Dat is de vraag die centraal staat op een discussieavond volgende week dinsdag, op de langste dag van het jaar.

De Bewonersvereniging Schiedam Centrum (BVSC) organiseert de bijeenkomst. "Er wordt veel aandacht besteed en geld gestoken in pogingen om mensen voor een dagje naar Schiedam te halen. De BVSC meent dat het minstens zo belangrijk is om het draagvlak van de binnenstad te verbeteren door het aantal inwoners te vergroten", aldus de bewonersorganisatie. "Het centrum heeft meer te winnen met het aantrekken van mensen die 365 dagen per jaar hun geld spenderen, dan van mensen die eens een dagje langswaaien met museumkaart, boterhammetjes en thermosfles of een kratje bier onderdeks.

Enkele onderwerpen en vragen die ter tafel zullen komen, voor wat betreft de BVSC: bouwplannen, wonen-boven-winkels, winkels transformeren tot woningen, studentenhuisvesting. "Waar is nieuwbouw nog mogelijk? Waar is sloop en vervangende nieuwbouw eventueel gewenst?" Veel verwacht de BVSC van nieuwbouw op het Dirkzwagerterrein en op termijn het Westmolenkwartier.

Op dit moment bestaat de binnenstad - 'het mooiste stuk van onze stad' - uit ruim duizend woningen met zo'n tweeduizend inwoners. 

Alle centrumbewoners zijn uitgenodigd om over deze en andere vragen mee te praten. De discussieavond vindt plaats in het pand van de BVSC aan de Hoogstraat 71a, aanvang om acht uur. Op deze avond wordt ook de vernieuwde website www.bvsc.nl gelanceerd.

ond over de vraag hoe het aantal inwoners van Schiedam Centrum kan worden vergroot.