Hoekse Lijn pas in 2021 naar strand

23-05-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - De komende jaren is het nog niet mogelijk met de trein naar het strand te gaan. Uitstel van het verlengen van de Hoekse Lijn was al onvermijdelijk gebleken, gezien de problemen met de aanleg van de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. Nu noemt de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser voor het eerst een realisatiedatum: voorjaar 2021. Dit meldt RTV Rijnmond.

Geduld dus voor zonaanbidders die met het ov naar het strand willen, maar ook voor ondernemers die hadden gerekend op extra drukte vanwege de eenvoudiger bereikbaarheid van 'de Hoek'.

Er moet hard gewerkt worden om het belangrijkste traject van de lijn, naar station HvH-Haven, zoals gepland komend najaar gereed te hebben. De beveiligingssoftware is nog lang niet gereed voor gebruik. Eerder werd aangegeven dat station HvH-Strand in de loop van volgend jaar zou worden aangedaan.

De twee kilometer tussen station Haven en het nieuwe station Strand wordt zowel bovengronds als ondergronds aangelegd. Vanaf het oude station Strand gaat de metro over enkelspoor. Daar waar de duinen worden gepasseerd komt een tunnel van 248 meter. Het spoor kruist zowel de Strandweg als de Strandboulevard op straatniveau. De Paviljoensweg wordt omgelegd, zodat deze kruising komt te vervallen.

Visser, die vanmorgen in Hoek van Holland was, kondigde aan dat er extra moeite zal worden gedaan de komende jaren het stuk tussen Haven en Strand met goed busvervoer te dichten. 


 
 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date