Hotspot Hutspot start crowd funding tegen financiële problemen

18-04-2019 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - Hotspot Hutspot is in een financiële crisis beland. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag. De organisatie is van plan om een vestiging te openen in de Comenius-gymzaal in Schiedam.

De keten van kleine wijkrestaurants is onder de titel 'Geef lucht aan Hotspot Hutspot' een crowd funding gestart om uit de problemen te komen. "Hadden we net alles in balans en draaiden we als hete bliksem..... nu even niet meer", verklaart de organisatie haar oproep te doneren. "Lekker voor ons!? Nietzo... Door wat financiële tegenvallers, komen we nu twee maanden tekort. Help jij ons hier doorheen?" Volgens een woorvoerder van het bedrijf is de laatste tijd zo veel werk gestoken in de uitbreidingsplannen dat de financiële administratie is verwaarloosd, met alle vervelende gevolgen van dien.

De problemen zijn zo hoog opgelopen dat twee Hotspot Hutspotrestaurants al gesloten zijn: die in Heijplaat en Zutphen. De organisatie gaat nu verder met de vestigingen in Crooswijk en Lombarijen.

Wat de problemen voor gevolgen hebben voor de plannen van de organisatie om in Schiedam een vestiging te openen is vooralsnog onduidelijk. Een klein jaar geleden kondigde wethouder Marcel Bregman aan dat er een Hotspot Hutspot gaat komen in de lang leegstaande gymzaal op het Gat van Bolmers/de Kloosterplaats. Het Schiedamse De Groot Fonds kocht daartoe al het verwaarloosde pand en beloofde te investeren in de verbouwing tot horecagelegenheid. Het fonds zag volgens Bregman een kans om zowel het initiatief van het restaurant dat mensen met een achterstand wil betrekken bij de samenleving te steunen, als 'verbinding te maken' met Schiedam. De woordvoerder gaat er vooralsnog van uit dat de plannen in Schiedam doorgang kunnen vinden.

De crowd funding loopt goed. In ruim een week werd al dik elfduizend euro toegezegd; Hotspot Hutspot vraagt dertigduizend euro. Die claim onderbouwt Hotspot Hutspot met de verklaring: "Er is veel gebeurd bij Hotspot Hutspot: een verhuizing met als resultaat een hele nieuwe doelgroep, meer vrijwilligers dan ooit, prachtige resultaten en de opening van een nieuwe locatie in het verschiet, maar ook: financiële tegenslag, een sluiting en minder inkomsten waardoor we uiteindelijk onze begroting niet rond krijgen. Afspraken over financiering lopen en er zijn ook toezeggingen, maar voordat het eerste geld er is, zijn we een paar maanden verder. Onze kokkies hebben al op eigen initiatief een maandje uitstel van betaling aangeboden, maar dat is geen oplossing: zij moeten ook leven. Voor nu zijn we daarom met spoed op zoek naar inkomsten en jij kan ons helpen: geef ons lucht!"

Zie voor de plannen in Schiedam dit artikel.


Gerelateerd