Hotspot Hutspot wint MVO-trofee 2021

29-10-2021 Nieuws Redactie

De winnaar van vorig jaar, Jeroen van der Pol van Vers Inclusief, reikte de MVO-trofee 2021 uit aan Bob Richters van Hotspot Hutspot; foto: Sociaal Economisch Netwerk MVS


SCHIEDAM - De Schiedamse organisatie Hotspot Hutspot is gisteren uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-trofee 2021.

De publieksjury koos dit bedrijf uit drie finalisten tijdens de najaarsbijeenkomst van het Sociaal Economisch Netwerk MVS. Ruim zeventig vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en maatschappelijk veld kwamen samen bij Irado in Schiedam. Tijdens een diner konden zij netwerken en kennis delen over inclusief werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naast Hotspot Hutspot behoorden Bidfood Schiedam en Rijnmond-Bouw tot de finalisten. Een vakjury koos hen uit de negentien voorgedragen kandidaten. Het publiek stemde uiteindelijk voor Hotspot Hutspot. Die horecagelegenheid, met een vestiging aan de Kloosterplaats, gebruikt voedsel dat anders weggegooid zou worden. Het wordt bereid en bezorgd door vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De jury zegt over Hotspot Hutspot: “De aanpak van deze organisatie getuigt van een sterke ketengedachte. Geen gelegenheid om goed te doen, blijft daarbij onbenut. Hotspot Hutspot biedt dagbesteding en maatschappelijke participatie voor inwoners die ver van werk en deelname aan de maatschappij staan. De organisatie zorgt verder voor een warme maaltijd voor allerlei mensen en gezinnen voor wie dat niet elke avond vanzelfsprekend is. Tijdens het rondbrengen van die maaltijden is er oor en aandacht voor mensen die niet altijd gezien worden. Tegelijkertijd is Hotspot Hutspot een horecagelegenheid waar iedereen gewoon kan genieten van een drankje of een lunch.”

De winnaar van vorig jaar, Jeroen van der Pol van Vers Inclusief, reikte de MVO-trofee 2021 uit aan Bob Richters van Hotspot Hutspot.