Huis familie Verver levert bijna acht ton op

30-12-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het herenhuis van oud-burgemeester Wilma Verver levert na aftrek van kosten 785.000 euro op. Dat concludeert het AD uit het faillissementverslag.

Toch is dat tot op zekere hoogte nog maar een emmertje op een gloeiende plaat: de oud-burgemeester van Schiedam een schuld van 2,7 miljoen euro uitstaan na haar faillissement.

Het huis op nummer 39 aan de BK-laan werd ooit voor het verbluffende bedrag van 2,3 miljoen euro te koop gezet. Opmerkelijk, omdat de Ververs zich jarenlang beklaagd hadden over de verbouwing door het Schiedamse aannemingsbedrijf V.d. Tempel. Voor een huis waaraan zo veel zou mankeren een opmerkelijke prijs. Die vraagprijs van de ‘stadsvilla’ was al gedaald tot 850.000 euro.

De Ververs zijn begonnen met het terugbetalen van haar schuld. Curator Kees van den Bergh is met hen overeengekomen in acht maandelijkse termijnen een bedrag van 37.750 euro te betalen, zo weet het ook te melden AD.

Wilma Verver ging vorig jaar failliet. Zij werkte niet mee aan de afwikkeling daarvan en verzweeg bijvoorbeeld de inkomsten van haar man Gerard Verver, die een fysiotherapiepraktijk heeft. Officieel moest het gezin rondkomen van veertienhonderd euro per maand, maar het betaalde wel ruim tweeduizend euro huur in het Gelderse Voorst. De Ververs strijken daar neer op hun tocht na het vertrek uit Schiedam.

Behalve de overeengekomen afbetaling in acht termijnen, levert het gezin volgens het AD maandelijks ook 2.100 euro in vanuit hun aow- en pensioenuitkering.Gerelateerd