Huisartsen en vroedvrouwen vrezen verdwijnen basiszorg

15-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Huisartsen en verloskundigen uit de regio vrezen het verdwijnen van een ziekenhuis waar alle basiszorg aanwezig is. Deze zorg komt voort uit het voorgenomen besluit van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, om geboortezorg en klinische kindergeneeskunde te concentreren in Rotterdam.

De gezondheidszorgwerkers maken zich ernstig zorgen over de kwaliteit van zorg voor de regio Nieuwe Waterweg-Noord (Schiedam, Vlaardingen en Maassluis). De conclusie van het overleg over de reallocatie van de klinische kindergeneeskunde en geboortezorg dat de laatste maanden is gevoerd, is dat er geen overeenstemming is, aldus de verloskundigen en huisartsen. Met name op het gebied van de zorg aan kinderen zagen zij wel mogelijkheden, maar de raad van bestuur bood volgens hen geen ruimte om dit nader te onderzoeken.

Door dit standpunt van de ziekenhuisbestuurders zal op termijn geen algemeen ziekenhuis, waarin alle basiszorg aanwezig is, beschikbaar zijn in de regio Nieuwe Waterweg-Noord.

De vroedvrouwen en huisartsen stellen als uitgangspunt te willen werken met het principe 'Concentreren wat moet en spreiden wat kan'. Zij vinden dat hen geen serieuze gelegenheid is geboden mee te denken over het voor deze regio zeer belangrijke besluit. Zij stellen door middel van publieksacties hun standpunten te blijven uitdragen in de regio.Gerelateerd