Huisman vergroot hefcapaciteit Happy Star

13-10-2018 Nieuws Redactie

De Happy Star tilt het 'Vertical Laying System' (aanlegtoren) van 1.200 mt, gebouwd door Huisman en bestemd voor het bouwschip 'Skandi Olinda'; foto: Big Lift


SCHIEDAM - Huisman Equipment heeft de Happy Star van rederij Big Lift voorzien van een grote hefcapaciteit. Daarna ging het schip op weg naar Porto Marghera )Venetië) in Italië voor zijn eerste klus na de capaciteitsvergroting.

Konden de twee kranen op het schip eerder tot negenhonderd tonmeter heffen, nu zijn ze klaar om klussen tot elfhonderd tonmeter aan te kunnen. Volgens bouwer en opdrachtgever verschaft dit de Happy Star 'mogelijkheden die onovertroffen zijn in de wereldvloot van heavyliftschepen'. Big Lift zag een groeiende vraag naar hefschepen met hefcapaciteiten van meer dan 2.000 tonmeter. In tandemlift heeft de Happy Star nu een capaciteit van 2200 tonmeter.

De zogenaamde upgrade is uitgevoerd in Schiedam. Voor de kenners: de verbetering werd gerealiseerd door met twintig in plaats van zestien parten te gaan werken voor de schering en de top van de giek en het hoofdhijsblok aan te passen.

Eerder werden de kranen ook door Huisman gebouwd.


Gerelateerd