Hulpverlener neergeslagen op A20

24-10-2020 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

Archieffoto


SCHIEDAM - Een weginspecteur van Rijkswaterstaat raakte vannacht bij een hulpverlening gewond.

De 42-jarige man verleende kort na middernacht ondersteuning bij een eenzijdig ongeval op rijksweg A20, waarbij een auto tegen de vangrail was gereden en midden op de snelweg tot stilstand was gekomen. Een van de inzittenden sloeg daarbij de weginspecteur tegen de grond. Gewaarschuwde agenten konden de agressieve man aanhouden. Het gaat om een 48-jarige Schiedammer.

Een nog onbekende man belandde met zijn auto op de A20 tegen de vangrail. Daarbij raakte niemand gewond. De weginspecteur die in eerste instantie hulp kwam bieden zodat de afhandeling van het ongeval veilig kon plaatsvinden, kreeg te maken met een zeer agressieve man. Deze man was een van de inzittenden van de bij het ongeval betrokken voertuig. Hij sloeg daarbij de hulpvaardige weginspecteur tegen de grond. De man raakte daarbij gewond aan zijn gezicht.

Nadat de man was aangehouden ging hij op het bureau verder met zijn onuitstaanbare gedrag. Hij schopte een arrestantenbewaarder. De man werd, nadat de bij de schermutseling ontstane verwondingen aan zijn hand waren verzorgd, ingesloten voor nader verhoor. Hij was onder invloed van alcohol. De weginspecteur deed aangifte van mishandeling. De bestuurder de bij het ongeval betrokken auto was ten tijde van het tumult gevlucht.Gerelateerd