Iedere aanwijzing wordt gevreten: waar gaat het songfestival naartoe?

28-08-2019 Nieuws Redactie

Beeld: Eurovision.tv


SCHIEDAM - Er wordt momenteel druk gespeculeerd of de knoop voor de stad die volgend jaar gastheer mag zijn van het Eurovisie Songfestival, wellicht al is doorgehakt.

Op de officiële website van het festival verscheen een pagina waarut blijkt dat Rotterdam de locatie voor het Europese festijn wordt genoemd. De Engelse Songfestivalwebsite Eurovoix vond de pagina en zag ook dat er geen evenement was voor Maastricht. De bewuste pagina werd kort na ontdekking verwijderd. Verschillende media wisten voor die tijd een schermafbeelding op te slaan - zie hierboven. Voor de pagina met Rotterdam werd verwijderd, schijnt er eerst ook voor korte tijd een pagina van Maastricht online te zijn gezet.

Natuurlijk heeft de organisatie al een keus gemaakt, want volgens de planning wordt overmorgen de plaats van handeling van het Eurovisie Songfestival bekendgemaakt. Voor wie betrokken is bij de organisatie in de twee kandidaatsteden Rotterdam en Maastricht, en voor wie erg meeleeft met het festival, loopt de spanning zo op dat vingerwijzingen als die met de website, uiterst serieus worden genomen.

Dat kan nog wel eens gaan tegenvallen, want in een officiële reactie liet de European Broadcasting Union (EBU), organisator van het festival, weten dat Eurovision.tv zich aan het klaarmaken was voor de bekendmaking, en daardoor met pagina's voor beide steden aan het stoeien was. "Door problemen met de website zijn beide pagina's korte tijd online te zien geweest. Dit probleem is nu opgelost”, aldus de EBU.

Verantwoordelijk wethouder Said Kasmi (D66, toerisme) houdt in Rotterdam het hoofd koel en stelt alleen op de officële bekendmaknig af te gaan. Die staat voor vrijdagmiddag twaalf uur gepland.

Schiedam hoopt te profiteren van de grote publieke belangstelling voor het Eurovisie songfestival. De provincie Zuid-Holland stelt dat het festival een feest moet zijn voor de hele provincie. Zie dit artikel.


Gerelateerd