IHC zet Schiedams KCI op nominatie voor verkoop

13-11-2020 Nieuws Redactie

KCI rekende aan de Ain Dubai, een reuzenrad in Dubai; foto's: Dubai Info


KINDERDIJK - Ingenieursbureau KCI staat weer in de etalage. Het Schiedamse bedrijf is in de aanbieding gedaan door IHC.

Die scheepsbouwer verkeert al enige tijd in financiële problemen. De overheid – met een bijdrage van naar verluidt 377 miljoen – en een groep bedrijven in de sector, waaronder Huisman, schoten te hulp om het bedrijf te redden van de financiële ondergang. Als onderdeel van die reddingsactie wordt er nu gesaneerd bij ‘Royal IHC’. Gisteren werd bekend gemaakt dat er zo’n zeshonderd banen bij het bedrijf gaan verdwijnen, ongeveer een vijfde van het huidige werknemersbestand. Daaronder zo’n driehonderd in Nederland. Veel daarvan verdwijnen op het hoofdkantoor in Kinderdwijk en de grootste werf van de groep in Krimpen aan den IJssel.

In de regel is het bij saneringsacties als deze niet zo dat mensen domweg worden ontslagen en activiteiten ophouden te bestaan. Het ‘schrappen van banen’ kan ook gebeuren door bedrijfsonderdelen te verzelfstandigen of verkopen.

Dat lijkt ook te gaan gebeuren bij KCI, het ingenieursbureau gevestigd in een van de torens van Klaverstede aan de De Brauwweg. KCI werd bijna drie jaar geleden pas overgenomen door IHC van het Noorse bedrijf Oceanteam.

Verzelfstandiging van het ingenieursbureau past in het plan van IHC om zich te beperkten tot een beperkt aantal marktsectoren, met name de baggermarkt en de bouw van offshore-installaties.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd