Inbreker opgepakt na oplettende getuige

01-08-2018 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Een inbreker is vannacht opgepakt na een poging zich toegang te verschaffen tot een restaurant aan de 's-Gravelandseweg. Een oplettende getuige maakte de aanhouding mogelijk.

De getuige had een man enige tijd naar binnen zien kijken in het pand van Caribbean Bites. Gewaarschuwde agenten besloten de dienstfiets in hun auto in te zetten: een van de agenten stapte op de fiets en reed naar een grote vuilcontainer waarvandaan hij de verdachte in de gaten hield, de agent in de auto ging verderop staan.

"Op een gegeven moment begon de man bij het pand met inbreken", zo vertellen de agenten op sociale media. "Dit deed hij door met een voorwerp op de ruit van de voordeur te slaan en zo mogelijk de ruit te verbreken."

De agent op de dienstfiets reed daarop naar de man toe. Toen de inbreker zelf op de fiets wilde ontkomen, reed hij recht in de armen van de andere agent. "De inbreker kwam met zijn fiets tegen het dienstvoertuig aan waarop wij hem met enig verzet konden aanhouden", aldus het verslag.

Tijdens de fouillering van de verdachte kwamen er 'verdovende middelen' en een verboden mes tevoorschijn. Deze zijn in beslag genomen.